Grote schaal

geplaatst in: Uncategorized | 0
grote platte schaal 44 cm

Grote schaal Wave in zwart/taupe/wit. Met een doorsnede van maar liefst 44 cm! Ook verkrijgbaar in andere glazuren en kleuren.

Ben je op zoek naar een grote schaal ?

Ik maak grote schalen of plantenbakken tot 44cm in je favoriete kleur. Ideaal geschikt voor tapas, fruit, rommeltjes, pasta of om te serveren

Grote schalen zijn op vele manier te gebruiken, ook als fruitschaal. En wat te denken van een grote schaal als pastaschaal? Of voor tapas! Bij mij zijn grote schalen te bestellen op maat en en op kleur. Ook als grote plantenbak. Grote schalen en grote plantenbakken zijn leverbaar op pootjes, met standring of op voet.

platte schaal 44 cm

En hoe leuk staat zo’n grote schaal op tafel in de keuken waar je dagelijks je kop thee of koffie nuttigt? Een mooie grote schaal op tafel draagt bij aan een gezellige sfeer door er fruit in te leggen, of kleine rommeltjes, of leesvoer. En houd je meer van strak, dan kun je de schaal alleen maar mooi laten zijn. Door de prachtige glazuren is het een pronkstuk op tafel.

Ik maak schalen tot Ø 44cm in jouw eigen favoriete kleur! Maak je interieur compleet met een mooie schaal in dezelfde kleurtint van je keuken of kamer. Een sieraad op je tafel en voor velerlei dingen te gebruiken.

grote schaal in zacht groen
Schaal celadon

De schalen worden handgevormd en zijn dus niet helemaal ‘fabrieksstrak’. De kleur van de glazuur bepaal je zelf. Laat me weten waar je naar op zoek bent en ik laat je wat voorbeelden zien.

Grote schalen in diverse vormen en afmetingen

Ik maak schalen en plantenbakken in zeer diverse afmetingen en kleuren. Vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, of in een vrije vorm. Zoek je een speciale vorm of maat? Vraag naar de mogelijkheden, ik help je graag.

Grote schaal in verschillende glazuren

Glazuur is een dun, glasachtig laagje dat wordt aangebracht op gebakken materialen. Scharlakenrood, pauwblauw, zeegroen; je vindt de juiste kleur glazuur bij mij. Wil je de schaal of plantenbak in 1 kleur geglazuurd of meerkleurig, of misschien met een rand in een derde kleur? Je favoriete kleur is vrijwel nooit een probleem, vraag naar de mogelijkheden. Ik werk met een enorm kleurengamma aan glazuren. Zelfs met goudglazuur. Ik kan je een staaltje sturen van de kleur waar je naar op zoek bent. Of kom gezellig langs als je in de buurt van Enschede woont.

De structuur van de glazuur

Ik werk met vele soorten glazuur. Een glazuur in 1 kleur geeft een rustige uitstraling aan de schaal. Wil je een levendige uitstraling, dan kun je kiezen voor een pottenbakkersglazuur of een kristalglazuur. De pottenbakkersglazuren laten verschillende kleurnuances zien. De kristalglazuren hebben een patroon van gemeleerde kleuren, zie de afbeelding van de schaal ‘Wave’.

Keramiek is watervast, niet waterdicht

Het is verstandig om een plastic binnenpot (bijvoorbeeld een afwasteil) in de grote plantenbak van keramiek te zetten. Keramiek is watervast, niet waterdicht (net als glas blijft het enigszins poreus). Zo voorkom je watervlekken op je tafel of meubel.

Voor meer foto’s en voorbeelden van een grote plantenbak en grote schalen, klik hier

100 % Handwerk

Mijn handwerk is 100% uniek (en voorzien van mijn stempel). Al mijn schalen, beelden, vazen en plantenbakken zijn handgevormd en handgeglazuurd. Het is een heel proces voordat een werk in de oven staat voor de biscuitstook. Daarna wordt het werk geglazuurd en gaat het weer de oven in. Handwerk is nooit ‘fabrieksstrak’. Dit is gelijk de charme van een uniek product.

Meer weten? Je kunt me mailen op annawendrich@gmail.com of bellen op 06-49948102. Voor mijn contactgegevens, klik hier

Grote schalen tot 36 cm zijn verkrijgbaar in vierkant, ovaal en rond en in de kleur van je keuze.

Levertijd 2 tot 3 weken


Klik hier voor de prijzen schalen <36cm

Extra grote schalen – Ø44 cm – zijn verkrijgbaar in 4 uitvoeringen en in de kleur van je keuze: 

  • de semi-platte ronde schaal, ca. 6 cm hoog (vanaf € 89,00)
  • de ronde schaal, ca. 8 cm hoog (vanaf € 97,00)
  • schaal ‘wave’, ca. 8 cm hoog (vanaf € 97,00)
  • diepere ronde schaal/plantenbak, ca. 13 cm hoog (vanaf € 156,00)

levertijd: 4 tot 6 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *