Beelden van personages

Ik maak graag beelden van personages. Gebaseerd op typische houdingen of uitdrukkingen van mensen die mijn aandacht trekken.  

Beelden van personages als persoonlijk cadeau

Ik maak beelden en beeldjes gebaseerd op typische trekken of houdingen. Op deze manier kun je iemand een heel persoonlijk cadeau geven. Iedereen heeft wel een karaktereigenschap, een favoriete kleur of kledingstuk of herkenbare stijl, die zijn persoonlijkheid vormt, en dit is heel mooi weer te geven in een beeld. De detaillering kan zover gaan als je wenst, maar is in vele gevallen niet nodig. Het is de houding, het karakter, dat de uitstraling van het beeld bepaalt. 

Als je besluit om me opdracht te geven voor een beeld, zal ik aan de hand van foto’s, filmpjes etc. een grove basis maken om met je door te spreken. In de loop van het proces naar detaillering volgen er meer feed-back momenten. Uiteindelijk resulteert dat in een beeld dat jij voor ogen hebt. Dit beeld wordt als het 100% droog is, biscuit gebakken in een speciale keramiek-oven. Daarna is het altijd spannend om de oven te openen om tot je opluchting te zien dat het beeld ‘zonder kleerscheuren’ is gebakken – of niet 🙁

De glazuur

Je kunt aangeven in welke kleuren/kleurtinten je het beeld geglazuurd wilt hebben. Laat je een beeld maken van iemand in zijn lievelingstrui, dan is de keuze natuurlijk eenvoudig.

De afmetingen

Mijn beelden zijn maximaal 38cm hoog of breed. Je kunt er ook voor kiezen om een beeld op een voet of een bal van keramiek of ander materiaal te zetten.

Zoek je een persoonlijk cadeau? Dan is dit zeker een topper!

Vind je het leuk om te lezen hoe ik werk?