Bolvazen: sieraden in je interieur

Ook zonder bloemen of planten zijn bolvazen een eyecatcher in je huis.

Voor gebruik binnenshuis zou ik bolvazen met een doorsnede van ca 35 cm aanraden, maar denk eraan dat keramiek wel watervast, maar niet waterdicht is. Daarom zet ik planten of bloemen meestal in een plastic binnenpot in de vaas; dit is ook gemakkelijker als je ze af en toe in een bak met water wilt zetten (hortensia’s).

Bolvaas in gebruik:

Tip:

Zet je de vaas op een houten tafel, denk er dan aan dat er lucht onderdoor moet kunnen! Dit geldt overigens niet alleen voor mijn vazen maar voor bijna alle materialen om vochtplekken in het tafelblad te voorkomen. Glas is immers ook poreus (!).

Welke maat en kleur bolvaas zoek je?

Welk model wil je? je kunt kiezen tussen modellen met of zonder hals, recht of schuin, met rechte rand of ‘eierschaalrand’. En welke kleuren ga je kiezen: binnenzijde, buitenzijde, uni of meerkleurig? Kies je ervoor om de kleuren van de bolvaas aan te passen aan je interieur of wil je de hem juist in complementaire kleuren geglazuurd hebben? Ik help je graag met je keuze.

Handwerk-stempel

Al mijn werk is handgevormd; dit betekent dat de vazen niet ‘strak’ rond zijn. Mijn bolvazen zijn uniek en voorzien van mijn handwerkstempel. Mogelijke formaten tussen de 12 cm en 44 cm. stempel

Kijk bij de voorbeelden of neem contact met me op om je persoonlijke voorkeuren te bespreken. Ik help je graag!

Wil je meer weten over bolvazen of schalen?

Levertijd

De levertijd ligt tussen de 1 en 4 weken. Indien ik reeds een geschikt model in biscuit klaar heb, is de levertijd 1 week. Als ik een model moet maken, moet deze eerst ca 1 week drogen voor de biscuitstook. In dat geval is de levertijd tussen de 2 en 3 weken. Maar er kan echter wat misgaan, of er is een wachtlijst en dan wordt de levertijd 4 weken. Ik heb ook bolvazen op voorraad.

Stuur een mail naar annawendrich@gmail.com.

Vind je het leuk om te lezen hoe ik werk? Klik hier

bolvaas met a-symmetrische hals, afgeplat

De zijkanten van de bol zijn hier en daar platgeslagen en de hals is a-symmetrisch op de bol gezet, hierdoor krijg je een opmerkelijk effect en blijven je ogen telkens geprikkeld als je naar de vaas kijkt.

Een Unicum! Ø 36cm: € 169,00 (h: ca 43cm)