Grote plantenbak of grote schaal

geplaatst in: Uncategorized | 0

Grote plantenbak of grote schaal van keramiek

vaas voor hortensia

Kijk hoe mooi! De hortensia’s zijn natuurlijk niet te evenaren kunstwerkjes, maar de grote plantenbak of grote schaal van keramiek mag er zeker ook zijn. Met geschulpte rand en gouden binnenzijde is de grote plantenbak ook mooi zonder iets erin. Diameter 36cm. Witmat geglazuurd aan de buitenzijde, binnenzijde goud acryl.

bolvaas-schaal wit met goud
bolvaas wit/goud

Ben je op zoek naar extra grote schalen of plantenbakken?

Grote schalen zijn op vele manier te gebruiken, bijvoorbeeld als fruitschaal, rommelschaal, pastaschaal etc. Grote plantenbakken zijn leverbaar op pootjes, met standring of op voet.

Hoe leuk staat zo’n schaal op tafel in de keuken waar je dagelijks je kop thee of koffie nuttigt. Een mooie grote schaal op tafel draagt bij aan een gezellige sfeer door er fruit in te leggen, of kleine rommeltjes, of leesvoer. En houd je meer van strak, dan kun je de schaal alleen maar mooi laten zijn. Door de prachtige glazuren is het een pronkstuk op tafel.

Ik maak schalen tot Ø 45cm in jouw eigen favoriete kleur! Maak je interieur compleet met een mooie schaal in dezelfde kleurtint van je keuken of kamer. Een sieraad op je tafel en voor velerlei dingen te gebruiken.

De schalen worden handgevormd en zijn dus niet helemaal ‘fabrieksstrak’. De kleur van de glazuur bepaal je zelf. Laat me weten waar je naar op zoek bent en ik laat je wat voorbeelden zien.

Diverse vormen en afmetingen

Ik maak plantenbakken in zeer diverse afmetingen en kleuren. Vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, of in een vrije vorm. Zoek je een speciale vorm of maat? Vraag naar de mogelijkheden, ik help je graag.

De kleur van de glazuur

Glazuur is een dun, glasachtig laagje dat wordt aangebracht op gebakken materialen. Scharlakenrood, pauwblauw, zeegroen; je vindt de juiste kleur glazuur bij mij. Wil je de schaal of plantenbak in 1 kleur geglazuurd of meerkleurig, of misschien met een rand in een derde kleur? Je favoriete kleur is vrijwel nooit een probleem, vraag naar de mogelijkheden. Ik werk met een enorm kleurengamma aan glazuren. Zelfs met goudglazuur. Ik kan je een staaltje sturen van de kleur waar je naar op zoek bent. Of kom gezellig langs als je in de buurt van Enschede woont.

De structuur van de glazuur

Ik werk met vele soorten glazuur. Een glazuur in 1 kleur geeft een rustige uitstraling aan de schaal. Wil je een levendige uitstraling, dan kun je kiezen voor een pottenbakkersglazuur of een kristalglazuur. De pottenbakkersglazuren laten verschillende kleurnuances zien. De kristalglazuur hebben een univormig patroon van gemêleerde kleuren, zie de afbeelding van de schaal ‘Wave’.

Voor mijn contactgegevens, klik hier.

Je kunt ervoor kiezen de grote plantenbak in uni te laten glazuren, of met een onderscheidende binnenzijde in een andere kleur. Ook leuk is een buitenzijde met bijvoorbeeld stippen of kristallen.

Keramiek is watervast, niet waterdicht

Het is verstandig om een plastic binnenpot (bijvoorbeeld een afwasteil) in de plantenbak van keramiek te zetten. Keramiek is watervast, niet waterdicht (net als glas blijft het enigszins poreus). Zo voorkom je watervlekken op je tafel of meubel.

Voor meer foto’s en voorbeelden van een grote plantenbak en grote schalen, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *