vaas als kunstobject

geplaatst in: Uncategorized | 0
bolvaas zwartwit melange

Zoek je een vaas als kunstobject ?

Zowel vaas als kunstobject

Zelfs zonder bloemen of planten erin, is een vaas een sieraad voor het interieur. De vazen die ik maak zijn te gebruiken als vaas maar zijn tegelijkertijd ook kunstwerkjes. Dit komt vooral door de prachtige glazuren en kleuren die ik gebruik. Ik maak (bol)vazen tot 35cm doorsnede tussen de 2 en 4 weken. Het mega-formaat dat ik kan leveren is Ø 44 cm en heeft een levertijd van 4-6 weken. Wil je een ander model? Vraag naar de mogelijkheden.

Het model van je vaas

Je vaas in favoriete kleuren maken we samen. Op basis van jouw aanwijzingen maak ik een model dat ik aan de hand van foto’s met je doorspreek. Wil je een bolvaas, dan vraag ik je aan te geven of je het model diep gesneden of juist hoog opgetrokken verkiest. En hoe groot je de opening van de vaas wilt hebben (zodat er eventueel een vaas met bloemen of een kamerplant in past). Als alles klopt, gaat de vaas de droogkamer in.

De biscuitstook

grote bolvaas biscuit gestooktAls de vaas 100% droog is, gaat hij de oven in voor de biscuitstook en wordt tot over de 1000’Celsius gebakken. 24 uur later kan ik de oven weer openen om te kijken of hij de stook goed heeft doorstaan. Is dat het geval dan kunnen we de vaas gaan glazuren.

De mooiste glazuren die je zelf kunt samenstellen

Glazuur is niets anders dan vloeibaar glas. Je hebt glazuur in vele varianten en kleuren. Je kunt je voorkeur aan mij doorgeven voor bepaalde kleuren zodat ik je foto;s van door mij voorgestelde glazuren kan toesturen.

bolvaas lichtblauw gemeleerd

Zodra de vaas geglazuurd is, kan hij weer de oven in voor de glazuurstook. Na ca.24 uur kan de oven weer open en staat er een weer een prachtige vaas klaar!

Wil jij ook een vaas als kunstobject?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *