Oranje vaas of een andere specifieke kleur

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ben je op zoek naar een oranje vaas? Of misschien naar een andere specifieke kleur?

Kijk op mijn website om de favoriete kleur voor je oranje vaas te vinden. Staat hij er niet bij? Dan kan ik je kleurstaaltjes laten zien in de kleurnuances die je zoekt. Ik heb een scala aan glazuren in verschillende tinten oranje. En zit je favoriete kleurtint daar niet tussen, dan kan ik kleuren mengen tot het resultaat waar je naar op zoek bent. Vervolgens gaan we bepalen welke vorm vaas je in gedachten hebt. Dit hoeft niet perse een bolvaas te zijn hoor 🙂

bolvaas oranje mix
bolvaas oranje / kristal

De glazuur

bolvaas lichtblauw gemeleerd

Glazuur is niets anders dan vloeibaar glas. Je kunt dit kopen in poedervorm dat je aanlengte met water of in kwastglazuur, of je maakt het zelf. Heb je eenmaal de goede glazuur, dan moet je bepalen waar en hoe je het gaat aanbrengen. Je kunt een vaas eenkleurig glazuren, of binnen- en buitenzijde in een andere kleur. Of met gedecoreerde buitenkant zoals kleurige stippen of met bewerkte buitenkant (met ingedrukte afbeeldingen zoals bladeren of kant, enzovoorts

Een vaas van keramiek is wel watervast, niet waterdicht

Wil je de oranje vaas vullen met planten of bloemen, bedenk dan dat keramiek wel watervast maar niet waterdicht is. Je kunt het beste een afwasteil of iets dergelijks op maat maken om als binnenbak te gebruiken. Ik snijd de rand dan af met een stanleymes op de gewenste hoogte van de buitenbak.  Je kunt ook een vuilniszak op maat knippen en daarmee de bodem afdekken met een opstaand randje. Dan kun je gewoon de potjes uit de winkel in de schaal zetten.

Een vaas op een houten tafel

Zet een vaas van keramiek (en ander materiaal) nooit vlak op een houten tafel. Hout wil ademen en er zal een vlek ontstaan indien je schalen plat op tafel zet. Je kunt overal vilten dopjes kopen om onder het keramiek te plakken. Op deze manier beschadig je het oppervlak ook niet.

Kunstobject

Een oranje vaas of een vaas in een andere specifieke kleur, is ook mooi zonder bloemen. Omdat iedere vaas handgevormd en geglazuurd is, zijn het kleine kunstobjecten. Hoe vrijer de vorm, hoe unieker de vaas.

Wil je meer weten over een oranje vaas ? Klik dan op de button.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is fb-volgmij.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *