Kippen van keramiek

geplaatst in: Uncategorized | 0
Gerrit de Haan

Met klei kun je alles maken

“Soms voel ik me Catootje die naar de botermarkt ging. Zij kon maken wat ze wou.

Er zijn natuurlijk grenzen aan de mogelijkheden met klei (zo kun je een beeld bijvoorbeeld beter niet op lange dunne benen zetten…). Kippen van keramiek zet ik soms op poten, maar vaak maak ik ook die lekker dik opgekropte broedende exemplaren.

Vrolijk keramiek

Ik maak graag vrolijk keramiek. Kippen van keramiek zijn daarvoor erg geschikt. Dit werk zorgt vaak voor een lach om hoe het gemaakt is of door het kleurgebruik. Je hoeft maar ‘keramiek’ in te toetsen bij een zoekmachine en er verschijnen mega-veel afbeeldingen. Van Afrikaanse beelden tot Barnevelder kippen: alles zit erbij. Zelf heb ik ook al ontelbare kippen en kipjes geproduceerd. Kippen van keramiek op poten, of broedende kippen die zich lekker dik hebben opgekruld.

Klik hier voor enkele voorbeelden 

 

Beeldje boetseren

Soms heb je het niet eens in de gaten, maar dan ben je getroffen door een beeld dat je hebt gezien. Van een opa en oma die hand in hand op de bus wachten. Van een meisje dat op haar tenen danspasjes oefent. Van een stoere slungel die mooi loopt te zijn met zijn lange jas en beanie. Of gewoon van een bijzonder lieve hond. Of van je dochter die op haar buik op de grond ligt tv te kijken.

Als ik kan, maar ik een foto van dat beeld. Soms vergeet ik dat totaal en herinner ik me maanden later weer dat ik die foto nog heb. Een beeldje boetseren is werken vanuit het hart. Het gaat vooral om de uitstraling, het karakter, dat je dat beeldje wilt mee geven. Het is vaak niet eens noodzakelijk om details fijn uit te werken. Een menselijk figuurtje zonder gezicht kan ook uitstraling hebben. Maar omdat het zo leuk is, maak ik ook vaak gedetailleerde beeldjes. Handjes, voetjes, gezicht; alles moet kloppen. Dit kost natuurlijk veel tijd, over een gezichtje kun je zomaar uren doen. En als het dan ook nog op iemand moet lijken, ben je echt wel even bezig.

Ik boetseer op vele manieren. Heb ik gewoon zin om mijn hoofd leeg te maken, dan maak ik een vaas of schaal. Dit heeft meer met techniek en inzicht te maken dan met emotie. Dan ben je even lekker aan het werk en denk je nergens meer aan.

Een beeldje boetseren heeft altijd met emotie te maken.”

Zoekt u een origineel en persoonlijk kado? Denk eens aan kippen van keramiek. Passend bij het interieur en de persoonlijkheid van uw begunstigde. Meer weten?
Ik ben het best bereikbaar op annawendrich@gmail.com

Ben u op zoek naar kippen van keramiek ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *