Grote schotel

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ben je op zoek naar een grote schotel ?

extra grote ronde schaal
Schaal turqoise

Bijvoorbeeld om te gebruiken als fruitschaal? Een grote schotel is op vele manier te gebruiken, bijvoorbeeld als fruitschaal. Maar wat te denken van een grote schotel als pastaschaal? Bij mij zijn grote schalen te bestellen op maat en en op kleur. Ook als grote plantenbak. Grote schalen en grote plantenbakken zijn leverbaar op pootjes, met standring of op voet.

Hoe leuk staat zo’n grote schotel op tafel in de keuken waar je dagelijks je kop thee of koffie nuttigt. Een mooie grote schaal op tafel draagt bij aan een gezellige sfeer door er fruit in te leggen, of kleine rommeltjes, of leesvoer. En houd je meer van strak, dan kun je de schaal alleen maar mooi laten zijn. Door de prachtige glazuren is het een pronkstuk op tafel.

Ik maak schalen tot Ø 44cm in jouw eigen favoriete kleur! Maak je interieur compleet met een mooie schaal in dezelfde kleurtint van je keuken of kamer. Een sieraad op je tafel en voor velerlei dingen te gebruiken.

Diverse vormen en afmetingen grote schotel

Ik maak schalen en plantenbakken in zeer diverse afmetingen en kleuren. Vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, of in een vrije vorm. Zoek je een speciale vorm of maat? Vraag naar de mogelijkheden, ik help je graag.

De kleur van de grote schotel

Glazuur is een dun, glasachtig laagje dat wordt aangebracht op gebakken materialen. Scharlakenrood, pauwblauw, zeegroen; je vindt de juiste kleur glazuur bij mij. Wil je de schaal of plantenbak in 1 kleur geglazuurd of meerkleurig, of misschien met een rand in een derde kleur? Je favoriete kleur is vrijwel nooit een probleem, vraag naar de mogelijkheden. Ik werk met een enorm kleurengamma aan glazuren. Zelfs met goudglazuur. Ik kan je een staaltje sturen van de kleur waar je naar op zoek bent. Of kom gezellig langs als je in de buurt van Enschede woont.

De structuur van de glazuur

Ik werk met vele soorten glazuur. Een glazuur in 1 kleur geeft een rustige uitstraling aan de schaal. Wil je een levendige uitstraling, dan kun je kiezen voor een pottenbakkersglazuur of een kristalglazuur. De pottenbakkersglazuren laten verschillende kleurnuances zien. De kristalglazuur hebben een univormig patroon van gemeleerde kleuren, zie de afbeelding van de schaal ‘Wave’.

Keramiek is watervast, niet waterdicht

Het is verstandig om een plastic binnenpot (bijvoorbeeld een afwasteil) in de grote plantenbak van keramiek te zetten. Keramiek is watervast, niet waterdicht (net als glas blijft het enigszins poreus). Zo voorkom je watervlekken op je tafel of meubel.

Voor meer foto’s en voorbeelden van een grote plantenbak en grote schalen, klik hier

100% Handwerk

Mijn handwerk is 100% uniek (en voorzien van mijn stempel). Al mijn schalen, beelden, vazen en plantenbakken zijn handgevormd en handgeglazuurd. Het is een heel proces voordat een werk in de oven staat voor de biscuitstook. Daarna wordt het werk geglazuurd en gaat het weer de oven in. Handwerk is nooit ‘fabrieksstrak’. Dit is gelijk de charme van een uniek product.

stempel

Meer weten? Voor mijn contactgegevens, klik hier

Grote schalen tot 36 cm zijn verkrijgbaar in vierkant, ovaal en rond en in de kleur van je keuze.

Levertijd 2 tot 3 weken


Klik hier voor de prijzen

Extra grote schalen zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen en in de kleur van je keuze: 

  • de semi-platte ronde schaal, 6 cm hoog
  • de ronde schaal, 8 cm hoog
  • diepere ronde schaal/plantenbak, 13 cm hoog

levertijd: 4 tot 6 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *