Grote fruitschaal

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ben je op zoek naar een grote fruitschaal?

Ik maak grote schalen tot maar liefst Ø 44 cm rond in heel veel kleuren en modellen. Ik heb een kleine voorraad maar zit er niet bij wat je zoekt, dan kan ik je favoriete fruitschaal op maat maken!

Extra grote schalen in vele kleuren

Extra grote schalen met een diameter tussen de 36 en 44cm in je favoriete kleur, bijvoorbeeld te gebruiken voor fruit, als pastaschaal, voor tapas of om je tafel mee te verfraaien.

Want hoe leuk staat zo’n schaal op tafel in de keuken waar je dagelijks je kop thee of koffie nuttigt? Een mooie grote schaal op tafel draagt bij aan een gezellige sfeer door er fruit in te leggen, of kleine rommeltjes, of leesvoer. En houd je meer van strak, dan kun je de schaal alleen maar mooi laten zijn. Door de prachtige glazuren is het een pronkstuk op tafel.

Ik maak schalen tot Ø 44cm in jouw eigen favoriete kleur! Maak je interieur compleet met een mooie schaal in dezelfde kleurtint van je keuken of kamer. Een sieraad op je tafel en voor velerlei dingen te gebruiken. De schalen worden handgevormd en zijn dus niet helemaal ‘fabrieksstrak’. Ze zijn voorzien van mijn stempel. De kleur van de glazuur bepaal je zelf. Laat me weten waar je naar op zoek bent en ik laat je wat voorbeelden zien.

Grote schalen in diverse vormen en afmetingen

Ik maak schalen en plantenbakken in zeer diverse afmetingen en kleuren. Vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, of in een vrije vorm. Zoek je een speciale vorm of maat? Vraag naar de mogelijkheden, ik help je graag. Grote schalen en grote plantenbakken zijn leverbaar op pootjes, met standring of op voet.

De glazuur

Glazuur is een dun, glasachtig laagje dat wordt aangebracht op gebakken materialen waardoor het keramiek niet meer poreus is en je het ook goed als serviesgoed kunt gebruiken. Denk er aan dat geglazuurd keramiek wel watervast is maar niet waterdicht. Als je een vaas van keramiek op een houten tafel zet met water erin, zul je na verloop van tijd een vochtplek in het hout krijgen. Om dat te voorkomen is het verstandig er een plastic of glazen binnenpot of vaas in te zetten.

De kleur van de glazuur.

Scharlakenrood, pauwblauw, zeegroen; je vindt de juiste kleur glazuur bij mij. Wil je de schaal of plantenbak in 1 kleur geglazuurd of meerkleurig, of misschien met een rand in een derde kleur? Je favoriete kleur is vrijwel nooit een probleem, vraag naar de mogelijkheden. Ik werk met een enorm kleurengamma aan glazuren, zelfs met goudglazuur. Mocht een foto/afbeelding niet duidelijk genoeg zijn, dan kan ik je een staaltje sturen van de kleur waar je naar op zoek bent. Of kom gezellig langs als je in de buurt van Enschede woont.

De structuur van de glazuur

Ik werk met vele soorten glazuur. Een glazuur in 1 kleur geeft een rustige uitstraling aan de schaal maar wil je een levendige uitstraling, dan kun je kiezen voor een pottenbakkersglazuur of een kristalglazuur. Pottenbakkersglazuren laten verschillende kleurnuances zien, zo hebben de kristalglazuren een patroon van gemêleerde kleuren, zie de afbeelding van de schaal ‘Wave’.

De grote schalen zijn 100 % handwerk

Mijn handwerk is 100% uniek (en voorzien van mijn stempel). Al mijn schalen, beelden, vazen en plantenbakken zijn handgevormd en handgeglazuurd. Het is een heel proces voordat een werk in de oven staat voor de biscuitstook. Daarna wordt het werk geglazuurd en gaat het weer de oven in. Handwerk is nooit ‘fabrieksstrak’. Dit is gelijk de charme van een uniek product.

Meer weten? Je kunt me mailen op annawendrich@gmail.com of bellen op 06-49948102. Of kijk op mijn website:

Voor mijn contactgegevens, klik hier

Grote schalen tot Ø 36 cm

  • verkrijgbaar in vierkant, ovaal en rond
  • verkrijgbaar en in je favoriete kleur
  • levertijd 2 tot 3 weken
  • prijs bord/schaal Ø 36 cm: € 39,00

Extra grote schalen tot Ø44 cm

  • verkrijgbaar in 4 uitvoeringen en in vele kleuren
  • de semi-platte ronde schaal, ca. 6 cm hoog (vanaf € 89,00)
  • de ronde schaal, ca. 8 cm hoog (vanaf € 97,00)
  • schaal ‘wave’, ca. 8 cm hoog (vanaf € 97,00)
  • diepere ronde schaal/plantenbak op voet, ca. 13 cm hoog (vanaf € 156,00)
  • levertijd: 4 tot 6 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *