Grote fruitschaal van keramiek

geplaatst in: Uncategorized | 0

Een grote fruitschaal van keramiek is een sieraad op tafel

Extra mooi op een grote tafel!

Zoekt u een grote fruitschaal in een bepaalde kleur? Ik maak ze graag voor u. Groen, rood, blauw, roze; wat past er het beste in uw interieur. Ik gebruik prachtige glazuren in zeer uiteenlopende kleuren.

platte schaal 44 cm
grote schaal turqoise – kristal

Er zijn vele mogelijkheden:

  • schaal eenkleurig geglazuurd of binnen- en buitenzijde in een andere kleur?
  • schaal met gedecoreerde buitenkant zoals kleurige stippen
  • Schaal met bewerkte buitenkant (met ingedrukte afbeeldingen zoals bladeren of kant)
  • Schaal v.v. bijvoorbeeld kleine bloemetjes rondom of alleen op de rand
fruitschaal groot
grote fruitschaal rond

Extra grote fruitschaal: gezellig op tafel

Ik heb op bijna iedere tafel in huis een grote schaal van keramiek staan. De ene vul ik met fruit, in de andere worden rommeltjes (zoals mega grote dennenappels uit het bos) gelegd en zo wissel ik nogal eens. In het voorjaar zet ik de diepere schalen vol met blauwe druifjes, in het najaar met mini-kalanchoes of kamerviooltjes. En soms staan ze een tijdje mooi te zijn zonder iets er in.

Een grote fruitschaal is wel watervast, maar niet waterdicht

Wil je de schaal van keramiek vullen met planten of bloemen, bedenk dan dat keramiek wel watervast maar niet waterdicht is. De platte fruitschalen zijn hierovor ook niet echt geschikt. Zoek je een grote schaal om planten in te kunnen zetten, vraag dan naar de mogelijkheden voor diepere schalen.
Je kunt dan bovendien het beste een afwasteil of iets dergelijks op maat maken om als binnenbak te gebruiken. Ik snijd de rand dan af met een stanleymes op de gewenste hoogte van de buitenbak.  Je kunt ook een vuilniszak op maat knippen en daarmee de bodem afdekken met een opstaand randje. Dan kun je gewoon de potjes waarin de planten verkocht worden, in de schaal zetten.

Schaal van keramiek op tafel

Zet een schaal van keramiek (en ander materiaal) met water gevuld, nooit direct op een houten tafel. Hout wil ademen en er zal een vlek ontstaan indien je schalen plat op tafel zet. Je kunt overal vilten dopjes kopen om onder het keramiek te plakken. Op deze manier beschadig je het oppervlak ook niet met je schaal van keramiek.

Zoek je een grote fruitschaal van keramiek?

klik hier voor de mogelijkheden en prijzen of neem contact met mij op. Ik help je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *