Grote bolvaas

geplaatst in: Uncategorized | 0
bolvaas grootformaat is een sieraad in je interieur

Ben je op zoek naar zo’n grote bolvaas ?

Een bolvaas is een sieraad voor je interieur

Een bolvaas is altijd een eyecatcher, zelfs zonder bloemen of planten erin. Dit komt vooral door de prachtige glazuren en kleuren die ik gebruik. En omdat hij handgemaakt is, is het een unicum.

Het ontwerp

De bolvaas met een doorsnede van 35cm is de grootste die ik aanbied. De kleinste maat is Ø12 cm en daartussen zitten ook nog veel mogelijkheden. Wat het model betreft vraag ik je aan te geven of je het model diep gesneden of juist hoog opgetrokken verkiest.

Uitgangspunt is dat het model rond is met een afgeplatte bodem. En hoe groot je de opening van de vaas wilt hebben (zodat er eventueel een vaas met bloemen of een kamerplant in past). Als je wensen zijn ingevuld, ga ik aan de slag. Zodra ik het model klaar heb, ontvang je een foto voor goedkeuring. Als alles klopt, gaat de vaas de droogkamer in.

De biscuitstook

Als de vaas 100% droog is, gaat hij de oven in voor de biscuitstook en wordt hij tot over de 1000’Celsius gebakken. 24 uur later kan ik de oven weer openen om te kijken of hij de stook goed heeft doorstaan. Is dat het geval dan kunnen we hem gaan glazuren.

grote bolvaas biscuit gestookt
bolvaas na de bistuitstook

De glazuur

Glazuur is niets anders dan vloeibaar glas. Je hebt glazuur in vele varianten en kleuren. Je kunt je voorkeur aan mij doorgeven voor bepaalde kleuren zodat ik je voorbeelden van door mij gebruikte glazuren kan toesturen. In eerste instantie via foto’s, mocht je daar prijs opstellen dan kan ik je staaltjes opsturen.

bolvaas lichtblauw gemeleerd

Zodra de bolvaas geglazuurd is, kan hij weer de oven in voor de glazuurstook. Na weer 24 uur kan de oven weer open en is je ongetwijfeld prachtige bolvaas klaar!

Ben je op zoek naar zo’n grote bolvaas ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *