Groene vaas of in een andere specifieke kleur

geplaatst in: Uncategorized | 0

Zoek je een groene vaas?

Een groene vaas of een vaas in een andere specifieke kleur vinden, is geen probleem bij Anna’s keramiek. Ik heb een scala aan glazuren en verschillende tinten groen. Van grasgroen tot donkergroen en alle tinten daar tussen in.

BOLVAAS DONKERGROEN
bolvaas matgroen/grasgroen

De glazuur

bolvaas lichtblauw gemeleerd

Glazuur is niets anders dan vloeibaar glas.

Er zijn vele mogelijkheden: eenkleurig geglazuurd of binnen- en buitenzijde in een andere kleur. Of met gedecoreerde buitenkant zoals kleurige stippen of met bewerkte buitenkant (met ingedrukte afbeeldingen zoals bladeren of kant, enzovoorts

Groene vaas als kunstobject

Een groene vaas of een vaas in een andere specifieke kleur, is ook mooi zonder bloemen. Omdat iedere vaas handgevormd en geglazuurd is, zijn het kleine kunstobjecten. Hoe vrijer de vorm, hoe unieker de vaas.

Een vaas van keramiek is wel watervast, maar niet waterdicht

Wil je de groene vaas vullen met planten of bloemen, bedenk dan dat keramiek wel watervast maar niet waterdicht is. Je kunt het beste een afwasteil of iets dergelijks op maat maken om als binnenbak te gebruiken. Ik snijd de rand dan af met een stanleymes op de gewenste hoogte van de buitenbak.  Je kunt ook een vuilniszak op maat knippen en daarmee de bodem afdekken met een opstaand randje. Dan kun je gewoon de potjes uit de winkel in de schaal zetten.

Een vaas op een houten tafel

Zet een vaas van keramiek (en ander materiaal) nooit vlak op een houten tafel. Hout wil ademen en er zal een vlek ontstaan indien je schalen plat op tafel zet. Je kunt overal vilten dopjes kopen om onder het keramiek te plakken. Op deze manier beschadig je het oppervlak ook niet.

Wil je meer weten over een groene vaas ? Klik dan op de button.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is fb-volgmij.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *