Bolvormige vaas van keramiek

geplaatst in: Uncategorized | 0

Zoek je een bolvormige vaas van keramiek?

Het model van je bolvormige vaas maken we samen.

Op basis van jouw aanwijzingen maak ik een model dat ik aan de hand van foto’s met je doorspreek. Wil je een bolvormige vaas, dan vraag ik je aan te geven of je het model diep gesneden of juist hoog opgetrokken verkiest.

Het is praktisch om de vaas niet te hoog op te trekken, zodat er eventueel een vaas met bloemen of een kamerplant in past. Wil je de vaas puur als kunstobject, dan zou ik voor een dieper uitgesneden vaas gaan. Als het model klaar is, gaat de vaas de droogkamer in.

De biscuitstook

Als de vaas 100% droog is, gaat hij de oven in voor de biscuitstook en wordt tot over de 1000’Celsius gebakken. 24 uur later kan ik de oven weer openen om te kijken of hij de stook goed heeft doorstaan. Is dat het geval dan kunnen we de vaas gaan glazuren.

grote bolvaas biscuit gestookt

De glazuur

Glazuur is niets anders dan vloeibaar glas. Je hebt glazuur in vele varianten en kleuren. Je kunt je voorkeur aan mij doorgeven voor bepaalde kleuren zodat ik je voorbeelden van door mij gebruikte glazuren kan toesturen. In eerste instantie via foto’s, mocht je daar prijs opstellen dan kan ik je staaltjes opsturen. Zodra de bolvaas geglazuurd is, kan hij weer de oven in voor de glazuurstook.

bolvaas lichtblauw gemeleerd

Na weer 24 uur kan de oven weer open en staat er een weer een prachtige vaas klaar!

Bolvormige vaas als kunstobject

Een bolvormige vaas van keramiek is ook mooi zonder bloemen. Omdat iedere vaas handgevormd en geglazuurd is, zijn het kleine kunstobjecten. Hoe vrijer de vorm, hoe unieker de vaas.

Een vaas van keramiek is wel watervast, niet waterdicht

Wil je de bolvormige vaas vullen met planten of bloemen, bedenk dan dat keramiek wel watervast maar niet waterdicht is. Je kunt het beste een afwasteil of iets dergelijks op maat maken om als binnenbak te gebruiken. Ik snijd de rand dan af met een stanleymes op de gewenste hoogte van de buitenbak.  Je kunt ook een vuilniszak op maat knippen en daarmee de bodem afdekken met een opstaand randje. Dan kun je gewoon de potjes uit de winkel in de schaal zetten.

Ben je op zoek naar een bolvormige vaas van keramiek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *