Bolvaas

geplaatst in: Uncategorized | 0

Zoek je een bolvaas ?

Een bolvaas in favoriete kleuren

Zelfs zonder bloemen of planten erin, is een vaas een sieraad voor het interieur. Dit komt vooral door de prachtige glazuren en kleuren die ik gebruik. Ik maak (bol)vazen tot 35cm doorsnede tussen de 2 en 4 weken. Het mega-formaat dat ik kan leveren is Ø 44 cm en heeft een levertijd van 4-6 weken. Wil je een ander model? Vraag naar de mogelijkheden.

Het model van je bolvaas maken we samen.

Op basis van jouw aanwijzingen maak ik een model dat ik aan de hand van foto’s met je doorspreek. Wil je een bolvaas, dan vraag ik je aan te geven of je het model diep gesneden of juist hoog opgetrokken verkiest.

Het is praktisch om de vaas niet te hoog op te trekken, zodat er eventueel een vaas met bloemen of een kamerplant in past. Wil je de vaas puur als kunstobject, dan zou ik voor een dieper uitgesneden vaas gaan. Als het model klaar is, gaat de vaas de droogkamer in.

De biscuitstook

Als de vaas 100% droog is, gaat hij de oven in voor de biscuitstook en wordt tot over de 1000’Celsius gebakken. 24 uur later kan ik de oven weer openen om te kijken of hij de stook goed heeft doorstaan. Is dat het geval dan kunnen we de vaas gaan glazuren.

grote bolvaas biscuit gestookt

De glazuur

Glazuur is niets anders dan vloeibaar glas. Je hebt glazuur in vele varianten en kleuren. Je kunt je voorkeur aan mij doorgeven voor bepaalde kleuren zodat ik je voorbeelden van door mij gebruikte glazuren kan toesturen. In eerste instantie via foto’s, mocht je daar prijs opstellen dan kan ik je staaltjes opsturen. Zodra de bolvaas geglazuurd is, kan hij weer de oven in voor de glazuurstook.

bolvaas lichtblauw gemeleerd

Na weer 24 uur kan de oven weer open en staat er een weer een prachtige vaas klaar!

Ben je op zoek naar een bolvaas in favoriete kleuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *