Bolvaas keramiek

geplaatst in: Uncategorized | 0

Bolvaas keramiek vanaf ca 35cm rond

Het model en de uitstraling van je bolvaas keramiek bepaal je zelf! Wil je er bijvoorbeeld een grote plant in zetten, dan moet de hals wat wijder zijn. Ook wat de kleur betreft heb je inspraak; ik kan de vaas glazuren in je favoriete kleur.

bolvaas groot in lichtblauw en taupe
bolvaas blauw/taupe

Leverbaar in vele kleuren

Zoek je een echte eyecatcher in je kamer? Wat te denken van een prachtige en uniek geglazuurde bolvaas? Je kunt hem als vaas of als bloempot gebruiken als je er een plastic of glazen binnenpot/vaas inzet. En houd je meer van strak, dan kun je de vaas bol alleen maar mooi laten zijn. Door de prachtige glazuren is het een pronkstuk op tafel.

Bepaal je eigen favoriete kleur voor de bolvaas! Maak je interieur compleet met een mooie vaas in dezelfde kleurtint van je keuken of kamer. Een sieraad op je tafel!

Ook in diverse vormen en afmetingen

Ik maak de vazen in zeer diverse afwerkingen en kleuren maar tot maximaal 35cm doorsnede. Zoek je een speciale vorm of maat? Vraag naar de mogelijkheden, ik help je graag. De vazen zijn leverbaar met of zonder pootjes, standring of voet.

100 % Handwerk

Mijn handwerk is 100% uniek (en voorzien van mijn stempel) want al mijn schalen, beelden, vazen en plantenbakken zijn handgevormd en handgeglazuurd. Handwerk is nooit ‘fabrieksstrak’. Dit is gelijk de charme van een uniek product.

Het is een heel proces voordat een werk in de oven staat voor de biscuitstook.

Het fabricageproces van de bolvaas

De biscuitstook

Je begint met een pak verse klei waarmee je de vaas vervaardigt. De hals boetseer je naar wens (een strakke rand of een eierschilrand, een diepe rand of juist niet?) en dan laat je het werk enigszins drogen zodat de vaas niet instort. Dan kun je beginnen met de afwerking van de huid. Dit doe je door de chamotten (hele kleine gruisdeeltjes) met een beetje kracht in de klei te drukken. Hierdoor wordt de huid mooi glad. Voor een extra gladde huid kun je deze nog polijsten. Als je tevreden bent, laat je het werk drogen. Als het door en door droog is mag de vaas in de oven voor de biscuitstook. Deze stook ‘pendelt’ de temperatuur langzaam op naar ca 1100 graden waarna het afkoelen begint.

De glazuurstook

Wanneer de vaas is afgekoeld, kan deze worden geglazuurd. Hiervoor moet je goed weten wat de uitstraling van de vaas moet zijn. Na het glazuren gaat het werk weer de oven in voor de glazuurstook.

De glazuur

Glazuur is een dun, glasachtig laagje dat wordt aangebracht op gebakken materialen waardoor het keramiek niet meer poreus is en je het ook goed als serviesgoed kunt gebruiken. Denk er aan dat geglazuurd keramiek wel watervast is maar niet waterdicht. Als je een vaas van keramiek op een houten tafel zet met water erin, zul je na verloop van tijd een vochtplek in het hout krijgen. Om dat te voorkomen is het verstandig er een plastic of glazen binnenpot of vaas in te zetten.

De kleur van de glazuur.

Scharlakenrood, pauwblauw, zeegroen; je vindt de juiste kleur glazuur bij mij. Wil je de vaas in 1 kleur geglazuurd of meerkleurig, of misschien met een rand in een derde kleur? Je favoriete kleur is vrijwel nooit een probleem, vraag naar de mogelijkheden. Ik werk met een enorm kleurengamma aan glazuren, zelfs met goudglazuur. Mocht een foto/afbeelding niet duidelijk genoeg zijn, dan kan ik je een staaltje sturen van de kleur waar je naar op zoek bent. Of kom gezellig langs als je in de buurt van Enschede woont.

De structuur van de glazuur

En dan is glazuur ook nog eens verkrijgbaar in vele soorten en uitstralingen. Een vaas in 1 kleur geglazuurd, heeft een rustige uitstraling. Je kunt er eventueel voor kiezen om de binnenzijde een andere kleur dan de buitenzijde te geven. Maar wil je een levendige uitstraling, dan kun je kiezen voor een pottenbakkersglazuur of een kristalglazuur. Pottenbakkersglazuren laten verschillende kleurnuances zien en de kristalglazuren hebben een patroon van gemêleerde kleuren.

Wil je meer weten over een bolvaas keramiek ?

Je kunt me mailen op annawendrich@gmail.com of bellen op 06-49948102. 

Klik voor mijn contactgegevens:

  • model naar wens
  • verkrijgbaar in je favoriete kleur
  • levertijd 2 tot 3 weken
  • prijs Ø 36 cm vanaf: € 87,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *