Beeldje van je ouders

geplaatst in: Uncategorized | 0

Beeldje van je ouders of van andere geliefden

Een beeldje van je ouders of van andere geliefden laten maken is mogelijk! Soms heb je alleen nog maar een foto van een geliefde persoon. Gelukkig maar dat je die nog hebt. Maar wat als je van die foto een beeld kunt laten maken?

Een beeld zal natuurlijk nooit een kopie van de foto worden. Waar het om gaat is dat het beeld de uitstraling krijgt van het karakter van de persoon of personen waar het om gaat. Een beeldje boetseren is werken vanuit het hart.  Het is vaak niet eens noodzakelijk om details fijn uit te werken. Een menselijk figuurtje zonder gezicht kan ook uitstraling hebben. Maar omdat het zo leuk is, maak ik ook vaak gedetailleerde beeldjes. Handjes, voetjes, gezicht; alles moet kloppen. Dit kost natuurlijk veel tijd, over een gezichtje kun je zomaar uren doen. En als het dan ook nog op iemand moet lijken, ben je echt wel even bezig.

Je kunt ook genoegen nemen met een grover beeld met enkele persoonlijke details zoals een geliefd sieraard (of horloge) of een favoriet kledingstuk. Of denk bijvoorbeeld aan een beeld van iemand die in zijn geliefde stoel zit.

Kleuren van het beeld

Je kunt ervoor kiezen het beeld te laten glazuren in 1 kleur. Maar het kan ook gekleurd worden in kleuren die de realiteit benaderen. Mijn voorkeur gaat hiernaar uit, omdat dan de details van een beeldje ook mooier uitkomen. Ik poets het beeld eerst in met zwarte glazuur, om zo schaduw en diepte aan te brengen. Daarna geef ik de kleuren aan, bij voorkeur in zachte tinten.

Klik hier voor voorbeelden van beeldjes

Zoek je een beeldje van je ouders of van andere geliefden?

Er is veel mogelijk. Wil je meer weten?
Ik ben het best bereikbaar op annawendrich@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *